Stiri de ultima ora

A MURIT cel mai TEMUT DUŞMAN al Marii Britanii. Liderul politic avea 66 de ani

A MURIT cel mai TEMUT DUŞMAN al Marii Britanii. Liderul politic avea 66 de ani
International
La doar două luni după ce s-a retras de pe scena politică a Regatului Unit, din cauza problemelor de sănătate, fostul lider Sinn Fein a murit la vârsta de 66 de ani, informează The Independent.

Fostul vicepremier al Irlandei de Nord şi fostul comandant al grupării paramilitare IRA suferea de câteva luni de o boală rară care afectează inima. Acesta a fost şi motivul pentru care s-a retras din scena politică, în luna ianuarie.

Reprezentanţii Sinn Fein au făcut anunţul: ”Cu profund regretăm anunţăm că prietenul şi camaradul nostru Martin McGuinness a trecut în nefiinţă, pe parcursul nopţii, în Derry. Cu siguranţă le va lipsi tuturor celor care l-au cunoscut”.

Preşedintele Sinn Fein, Gerry Adams, i-a adus un tribut prietenului său vechi: ”De-a lungul vieţii sale, Martin a dat dovadă de o determinare grozavă, demnitate şi umilinţă. Nu s-a schimbat din cauza bolii. A fost un republican pasionat, care a muncit neîncetat pentru pace şi împăcare, pentru reunificarea ţării lui. Dar, mai presus de toate, şi-a iubit familia şi oamenii din Derry. Era mândru de toţi”.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus