Stiri de ultima ora

A fost MASACRU! Sunt peste 70 de MORȚI! Atac fără PRECEDENT

A fost MASACRU! Sunt peste 70 de MORȚI! Atac fără PRECEDENT
International
“Din nefericire, deplângem următorul bilanţ: 71 de militari ucişi, 12 răniţi, persoane date dispărute şi un număr important de terorişti neutralizaţi”, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Niamey, citit la postul naţional de televiziune.

“Luptele, care au durat trei ore, au fost de o violenţă rară combinând tiruri de artilerie şi folosirea de autovehicule kamikaze de către inamic”, a adăugat ministerul, estimând numărul “teroriştilor puternic înarmaţi la câteva sute”.

Amploarea neaşteptată a pierderilor suferite a fost resimţită până în fruntea statului, iar preşedintele francez, Emmanuel Macron, a amânat pentru începutul anului viitor summitul cu omologii săi din Sahel care urma să înceapă sâmbătă la Pau.

“Preşedintele republicii, comandantul suprem al armatei, Issoufou Mahamadou, şi-a întrerupt participarea la Conferinţa pentru pacea durabilă, securitatea şi dezvoltarea în Africa, organizată în Egipt, pentru a reveni la Niamey ca urmare a tragediei petrecute la #Inates”, a informat preşedinţia Nigerului pe Twitter. Consiliului naţional de securitate se întrunește joi și va fi prezidatde președintele Issoufou Mahamadou.

Acest atac a fost cel mai sângeros de la începutul ofensivei jihadiste în Niger, în 2015. Dincolo de această ţară, întregul Sahel – în special Mali, Niger şi Burkina Faso – este vizat de atacurile tot mai îndrăzneţe ale grupărilor islamiste armate, în ciuda prezenţei în zonă a militarilor francezi din forţa antiteroristă Barkhane.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus