Stiri de ultima ora

32 de invenţii româneşti, la ediţia din 2014 a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva

32 de invenţii româneşti, la ediţia din 2014 a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva
International
32 de invenţii româneşti, la ediţia din 2014 a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva

S-a deschis Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, care va dura până duminică, 6 aprilie. Peste 1.000 de invenţii noi din 45 de ţări vor fi prezentate pe o suprafaţă de 8.900 metri pătraţi la Palexpo din Geneva, locul unde sunt aşteptaţi aproximativ 60.000 de vizitatori. România participă cu 32 de invenţii la ediţia din acest an. Vineri, la ora 15:00, în standul României va fi organizat un eveniment de promovare a cercetătii naţionale.

Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

România participă, la ediţia din acest an, cu 24 de invenţii în cadrul unui stand naţional cu o suprafaţă de 32 metri pătraţi. Pe lângă acestea, există şi standuri ale unor inventatori români, care participă în regim independent cu alte 8 invenţii, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) .

Lista cu invenţiile participante la Salonul Internaţional de la Geneva o găsiţi aici.

Potrivit Ministerului Educaţiei, vineri, 4 aprilie, la ora 15:00, în standul României, realizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, va fi organizată "Ziua României", eveniment de promovare a cercetării naţionale.

Alături de delegaţia inventatorilor români vor participa reprezentanţi ai Ambasadei României în Confederaţia Elveţiană, Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi organizaţiilor internaţionale cu sediul în Elveţia. Vor mai lua parte reprezentanţi ai organizatorului elveţian al salonului, şefii celorlalte delegaţii participante la salon, reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate intelectuală şi reprezentanţi ai presei. În seara aceleiaşi zile, la ora 19:15, va avea loc festivitatea de premiere.

România este reprezentată şi în Juriul Internaţional al competiţiei de personalităţi ale comunităţii ştiinţifice din ţară: Radu-Ioan Munteanu, fost rector al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Doru-Dumitru Palade, fost ministru al Cercetării şi Tehnologiei şi Constantin Oprean, fost rector, actualmente preşedinte al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. Începând cu anul 2010, a fost cooptat ca membru în Juriul Internaţional şi Mircea Tudor, preşedinte al MBTelecom, distins cu Marele Premiu al Salonului de la Geneva în anul 2009, performanţă reeditată şi anul trecut.

Cea de-a 42-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva se desfăşoară în perioada 2-6 aprilie 2014. Organizat sub patronajul guvernului elveţian, evenimentul este recunoscut drept cel mai important în inovaţii pe piaţa mondială.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus