Stiri de ultima ora

1.500 de imigranți clandestini salvați sâmbătă în Mediterana de paza de coastă italiană

1.500 de imigranți clandestini salvați sâmbătă în Mediterana de paza de coastă italiană
International
Circa 1.500 de imigranți clandestini plecați din Libia au fost salvați în Marea Mediterană în cinci operațiuni de salvare diferite doar în cursul zilei de sâmbătă, a anunțat duminică paza de coastă italiană într-un comunicat, citat de AFP.

Foto: (c) Goran Tomasevic / REUTERS

Patru nave ale pazei de coastă și o alta a marinei militare au intervenit după mai multe apeluri de pe telefoane prin satelit, interceptate de Centrul național de salvare al pazei de coastă din Roma. Ele proveneau de la trei bărci mari în derivă în largul coastelor libiene.

Navele au ajuns sâmbătă în zonă și au salvat la început sute de imigranți din aceste trei ambarcațiuni înainte de a repera alte două în derivă la câteva mile distanță și a-i salva și pe pasagerii acestora.

Pentru a putea transborda cei circa 1.500 de imigranți, centrul operațional al pazei de coastă a solicitat intervenția unei nave a marinei militare.

Vasele se îndreptau duminică spre porturile italiene Lampedusa, Augusta și Porto Empedocle.

Alți trei sute optsprezece imigranți de treisprezece naționalități diferite au fost salvați de o navă militară islandeză în strâmtoarea Siciliei și au ajuns sâmbătă seară în portul Pozzallo.

Situația haotică din Libia a provocat în ultimele luni un aflux de imigranți clandestini, majoritatea din Africa subsahariană, plecând de pe coastele libiene.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus