Stiri de ultima ora

Virgiliu Băncilă, Chimcomplex: “Vrem să renaştem Industria Chimică din România! Dacă nu o facem noi, atunci nimeni nu o va face!“

Virgiliu Băncilă, Chimcomplex: “Vrem să renaştem Industria Chimică din România! Dacă nu o facem noi, atunci nimeni nu o va face!“
Economic
Este timpul pentru reindustrializarea României, iar aceasta ar trebui şi poate fi realizată prin antreprenoriat românesc, ca dovada de responsabilitate, viziune şi maturitate a acestuia, consideră Virgiliu Băncilă, preşedinte CA Chimcomplex.

Ultima ora

R: Domnule Bancila, la inceputul acestui an prezentati achizitia activelor Oltchim de catre Chimcomplex ca TRANZACTIA ANULUI 2018. Care este situatia acum, in septembrie?

VB: Actiunile pentru inchiderea tranzactiei sunt in grafic, poate cu mici intarzieri pentru ca in luna august fiind o luna de concedii, ne-a fost dat peste cap programul de audit, insa vom recupera pe ultima suta de metri.

R: Care sunt de fapt directiile principale de actiune pentru a concretiza aceasta tranzactie?

VB: Intr-adevar suntem intr-un proces complex specific unei “Tranzactii internatioanale” si nu doar a unei simple achizitii. Astfel,s-a lucrat intens in ultimele 10 luni pe mai multe planuri de actiune:juridic, administrativ, autorizatii,audit, managerial, financiar, HR, comunicare, prezentare strategii catre parteneri, toate pentru a finaliza la timpintreaga tranzactie.

R: Ce s-a facut in plan administrativ?

VB: In plan administrativ Chimcomplex are un nou Act Constitutiv ce prevede infiintarea Sucursalei Oltchim si are un nou Consiliu de Administratie format din cinci membri. Din acest organism fac parte personalitati cu experienta in afaceri si cu expertiza dovedita. Presedinte al Consiliului de Administratie este Dl Stefan Vuza, actionarul majoritar al grupului SCR, om de afaceri cu o vasta experienta in negocieri internationale. Ceilalti membri ai Consiliului de Administratie sunt Dl Ion Sturza, reputat om de afaceri cu experienta in restructurare si dezvoltare de afaceri industriale, Dna Ilinca von Derenthall, specialista in activitate bancara si in piete financiare internationale si Dl Liviu Cojoc, specialist si antreprenor in comertul international.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus