Stiri de ultima ora

Vicepreşedintele Băncii Transilvania a lichidat 150.000 de acţiuni TLV

Vicepreşedintele Băncii Transilvania a lichidat 150.000 de acţiuni TLV
Economic
Roberto Marco Marzanati, vicepre­şe­dintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania (TLV), a vândut miercuri, 7 octombrie, un pachet de 150.000 de acţiuni ale băncii pe care a încasat circa 350.000 de lei.

Aceasta este a doua vânzare de ac­ţiuni TLV făcută de manager, după cea din aprilie, când a vândut un pachet de 100.000 de acţiuni. Astfel, el şi-a redus deţinerea până la 446.000 de acţiuni TLV, reprezentând 0,014% din capitalul băncii. La cel mai recent preţ din piaţă, de 2,375 lei/titlu, pachetul său de acţiuni este evaluat la peste un milion de lei.

Acţiunile TLV s-au apreciat cu 40% în acest an, raportând cel mai mare avans din rândul acţiunilor lichide tranzacţionate la bursa din Bucureşti.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Cel mai mare acţionar persoană fizică al Băncii Transilvania este Horia Ciorcilă, preşedintele băncii. El deţine un pachet de 4,13% din capitalul băncii, evaluat la 289 mil. lei. În această vară, Horia Ciorcilă a vândut 45,7 milioane de ac­ţiuni ale băncii, din care aproape 23 mil. acţiuni au fost vândute în piaţă, la terţi, iar restul au fost transferate către o altă firmă a familiei, Thelteck Limited.

Banca foloseşte acţiunile răscum­pă­ra­te de pe bursă pentru recompensarea ma­nagerilor, directorilor şi condu­că­to­rilor. Numărul total de acţiuni gratuite distribuite de către angajaţi a fost de peste 31 de milioane din 2012 până în prezent, potrivit calculelor ZF.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus