Stiri de ultima ora

Vești imense pentru Elena Udrea și Alina Bica! Soarta lor depinde de asta

Vești imense pentru Elena Udrea și Alina Bica! Soarta lor depinde de asta
Economic
Vești imense pentru Elena Udrea și Alina Bica. Lucrurile se mișcă în favoarea lor, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a pus în aplicare decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea formării completelor de 5 judecători și au suspendat pedepsele.

Ultima ora

 Actele necesare eliberării au ajuns deja în Mexic şi în câteva ore în San Jose (Costa Rica), dar la limită pentru a se putea da o decizie judecătorească de punere imediată în libertate.

Ministrul Justiţiei a semnat imediat pentru actele necesare trimiterii în Costa Rica, iar MAE a şi trimis în regim de urgenţă un curier diplomatic la Ambasada României din Mexic (care operează interesele României în Costa Rica), curier care apoi trebuie să ajungă la San Jose pentru a depune actele în original la Ministerul Justiţiei din Costa Rica şi abia un judecător să constate noua situaţie şi să le pună în libertate pe Bica şi Udrea. Ele pot aştepta apoi în libertate decizia privind solicitările de azil politic în ţara din America Centrală.

Dacă în cazul procedurii de extrădare lucrurile au mers încet şi foarte încet din partea autorităţilor române, acum totul a mers la foc automat la nişte costuri exorbitante pentru contribuabilul român. Surse diplomatice susţin pentru STIRIPESURSE.RO că pentru curierul diplomatic la o cursă de avion spre Ciudad de Mexico s-a găsit loc doar la Clasa Business la un cost foarte mare.

Potrivit informaţiilor STIRIPESUSRSE.RO, curierul diplomatic a ajuns deja la sediul Ambasadei României din Mexic. Un diplomat al ambasadei urmează să se deplaseze în regim de urgenţa la San Jose pentru a depune actele în timp util la Ministerul Justiţiei din Costa Rica şi apoi spre o instanţa care ar putea decide punerea în libertate. Totul este însa la limita pentru că astăzi este zi scurta, iar de Crăciun tot ce înseamnă administraţie e închis în Costa Rica. O şansă ar exista doar dacă avocaţii locali ai celor două să fi păstrat rând la instanţa care judecă urgenţele.

Totul pentru ca Alina Bica şi Elena Udrea să petreacă Crăciunul şi Anul Nou în libertate. Totul în condiţiile în care în trecut au fugit din România după decizia ÎCCJ contestând deciziile ca fiind politice.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus