Stiri de ultima ora

Vești bune pentru Alina Bica! Decizia care o poate SCĂPA de condamnare

Vești bune pentru Alina Bica! Decizia care o poate SCĂPA de condamnare
Economic
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a rămas în pronunțare, miercuri după-amiază, cu privire la suspendarea executării pedepsei formulate de avocații Alinei Bica în dosarul în care a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului.

Ultima ora

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a rămas în pronunţare privind suspendarea executării pedepsei formulate de avocaţii Alinei Bica în dosarul în care a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului.

Completul numărul 2 penal de 5 judecători de la Înalta Curte se va pronunţa pe admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare formulată de Alina Bica împotriva deciziei definitive de condamnare. Este vorba despre dosarul în care fosta şefă a DIICOT a primit 4 ani cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Adriean Videanu.

Împotriva acestei decizii, avocaţii Alinei Bica au formulat o contestaţie în anulare, motivul principal constituindu-l legala formare a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În sprijinul acestui motiv, avocaţii Alinei Bica au depus decizia Curţii Constituţionale în baza căreia completurile de la Instanţa supremă au fost trase la sorţi din nou.

Avocatul Alinei Bica a pus concluzii pe admisibilitatea în principiu a cererii şi pe solicitarea de suspendare a executării pedepsei.

Procurorul de şedinţă al DNA a declarat în sala de judecată că decizia CCR privind completurile de 5 judecători nu poate fi invocată ca motiv pentru o contestaţie în anulare.

Reprezentantul DNA a arătat că acest motiv este „un viciu de organizare judecătorească”, iar o astfel de cale extraordinară de atac trebuie întemeiată pe „un viciu de procedură penală”.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, în luna iunie, menţinerea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, în care era cercetat şi Adriean Videanu. Fostul ministru al Economiei a fost achitat de către judecători. Decizia magistraţilor instanţei supreme este definitivă.

Pe data de 5 iunie, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să menţină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanţă şi să o condamne definitiv pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute", conform Știripesurse.ro.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus