Stiri de ultima ora

Unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, decădere dramatică - acum împarte o celulă cu 6 bărbaţi

Unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, decădere dramatică - acum împarte o celulă cu 6 bărbaţi

Acum 2 minute Sursă: REALITATEA.NET

Fost magnat al petrolului, Eike Batista era în 2012 cel mai bogat bărbat din Brazilia şi se afla pe locul şapte în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Viaţa sa extravagantă includea maşinile sport parcate în livingul casei sale şi o avere de 35 de milioane de dolari.

Pentru Batista a urmat căderea în gol: bărbatul era năpădit de datorii şi acuzat de operaţiuni ilegale la bursă, scrie Wall Street Journal. Acum fostul magnat împarte o celulă de închisoare cu alţi şase bărbaţi, în Rio de Janeiro. Arestarea sa, scrie New York Times , nu a fost deloc uşoară, pentru că Batista îi oferise guvernatorului statului 16,5 milioane de dolari şi a fugit în New York înainte de a fi arestat.

După ce a fost pus pe lista celor mai căutaţi infractori de Interpol, Batista s-a întors în Brazilia, unde a fost reţinut şi dus la închisoare, unde împarte o celulă cu alţi şase bărbaţi. Conform legilor din Brazilia, dacă Batista avea o diplomă universitară, el ar fi fost repartizat într-o altă parte a închisorii, considerată mai bună, dar cum acesta nu şi-a terminat niciodată studiile de inginerie în Germania, a ajuns în celula condamnaţilor de rând.  Fostul magnat susţine că e nevinovat şi că "procurorii folosesc metode fantastice ca să cureţe ţara".
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus