Stiri de ultima ora

Ungaria, Romania si Polonia, tarile UE cu cel mai semnificativ avans al economiei in trimestrul doi din 2019

Ungaria, Romania si Polonia, tarile UE cu cel mai semnificativ avans al economiei in trimestrul doi din 2019
Economic
Ungaria, Romania si Polonia au inregistrat cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeana in trimestrul doi din 2019, comparativ cu perioada similara din 2018, arata datele preliminare publicate de Eurostat.

Toate tarile UE au raportat cresteri anuale in perioada aprilie-iunie 2019, cu exceptia Italiei, a carei economie a stagnat. Cel mai semnificativ avans a fost in Ungaria (5,1%), Romania (4,6%), Polonia (4,1%) si Lituania (4%).

Produsul Intern Brut al Uniunii Europene si al zonei euro a crescut in ritm trimestrial cu 0,2% in trimestrul doi din 2019, dupa un avans de 0,5% in UE si de 0,4% in zona euro, in primele trei luni, in linie cu estimarilor analistilor.

Aproape toate tarile UE au raportat cresteri trimestriale in perioada aprilie-iunie 2019, cu exceptia Italiei, a carei economie a stagnat. Cel mai semnificativ avans a fost in Ungaria (1,1%), Romania (1%) si Finlanda (0,9%), singurele scaderi au fost raportate de Marea Britanie (minus 0,2%), Germania si Suedia (ambele cu minus 0,1%).

Conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica, economia Romaniei a crescut in trimestrul doi din 2019 cu 4,4%, pe serie bruta, comparativ cu perioada similara a anului trecut, si cu 4,6% pe serie ajustata sezonier.

De asemenea, PIB-ul Romaniei a inregistrat in trimestrul doi din 2019 o crestere de 1%, comparativ cu precedentele trei luni.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus