Stiri de ultima ora

Un operator cu 1.000 de abonaţi lansează primul canal 4K din România

Un operator cu 1.000 de abonaţi lansează primul canal 4K din România
Economic
iNES Group, operator independent de telecomunicaţii care activează în Bucureşti şi împrejurimi, a introdus în grila de programe canalul Funbox 4K.

iNES, companie care are aproximativ 1.000 de abonaţi, oferă de astăzi canalul Funbox 4K, operat de SPI International. Acesta este primul canal TV premium în standardul 4K din ţară. Programele difuzate vizează domenii precum: călătorii şi natură, documentare, artă şi cultură, sporturi extreme, filme şi seriale TV.

Canalul este disponibil prin tehnologia de acces internet gigabit prin fibră optică - GPON. “Pentru a difuza acest canal este nevoie de fibră optică şi de o viteză minimă de 63 Mbps”, a declarat Tamas Fulop, Regional Director of Operations SPI International.

iNES oferă un set top box special pentru utilizatorii care doresc să urmărească programe 4K, iar pentru al doilea se percepe o taxă de 5 euro pe lună.  Preţul standard al unui abonament iNES este de 50 de euro plus TVA. 

Primul canal 4K a fost lansat pe 1 septembrie anul trecut. Este vorba de Fashion One 4K. Aceasta este prima televiziune din lume care este transmisă la nivel mondial în formatul Ultra HD, prin intermediul sateliţilor companiei SES.

SPI International/Filmbox este o companie globală de media, care operează mai mult de 30 de canale de televiziune, pe 5 continente, cu peste 45 de milioane de abonaţi. SPI este unul dintre cei mai mari furnizori  de conţinut 4K/Ultra HD din lume.

Articole similare :
comments powered by Disqus