Stiri de ultima ora

Un nou succes al NASA în spațiu

Un nou succes al NASA în spațiu
Economic
Cei trei noi astronauţi care au ajuns sâmbătă, la 21,58 GMT, la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au avut răbdare timp de 2 ore şi 42 de minute, până la 00,40 GMT duminică, înainte de a putea intra în locuinţa lor pentru următoarele şase luni şi a se îmbrăţişa cu predecesorii sosiţi pe 19 octombrie, transmite AFP.

Timpul scurs a fost necesar pentru a se asigura de perfecta etanşeitate între capsula Soyuz şi ISS.

După aceste aproape trei ore de aşteptare în modulul minuscul de numai 2,5 metri lungime, cei trei noi astronauţi — Peggy Whitson — NASA, Oleg Novitsky — agenţia spaţială rusă Roskosmos şi Thomas Pesquet — Agenţia Spaţială Europeană (ESA) — au fost primiţi de americanul Shane Kimbrough şi ruşii Serghei Rijkov şi Andrei Borisenko.

Primul care a intrat pe ISS a fost Novitsky, urmat de Pesquet şi Whitson.

"Noi vă privim şi nu am putea fi mai mândri", a transmis Charles Bolden, administrator al NASA, echipajului de pe ISS, de acum în număr de şase membri, după sosirea de sâmbătă.

"Joncţiune confirmată", a precizat un comentator al NASA atunci când andocarea capsulei la ISS s-a produs sâmbătă, la 21,58 GMT, potrivit imaginilor în direct difuzate de agenţia spaţială.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus