Stiri de ultima ora

Trump îndeamnă India şi Pakistanul la dialog în problema Caşmirului

Trump îndeamnă India şi Pakistanul la dialog în problema Caşmirului
Economic
Preşedintele american Donald Trump a îndemnat India şi Pakistanul la dialog pe tema situaţiei în Caşmir, după ce a discutat la telefon cu premierul pakistanez Imran Khan, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

"Preşedintele (Trump) a amintit importanţa ca India şi Pakistanul să reducă tensiunile cu privire la (statul) Jammu-şi-Caşmir prin intermediul unui dialog bilateral", a anunţat vineri Exercutivul american într-un comunicat.

Islamabadul a anunţat la rândul său că Imran Khan i-a "prezentat detaliat punctul de vedere al Pakistanului preşedintelui Trump" în cursul discuţiei lor la telefon.

Cei doi au purtat "o discuţie bună", în cursul căreia "s-a decis să rămână în contact constant", a precizat ministrul pakistanez de Externe Shah Mehmood Qureshi.

Donald Trump l-a primit pe Imran Khan la Washington la 22 iulie şi s-a oferit să joace rolul de mediator între Pakistan şi India în problema Caşmirului, conform sursei citate.

Preşedintele american a spus că a primit o solicitare în acest sens din partea premierului indian Narendra Modi, ceea ce New Delhi a dezminţt imediat.

India a decis, la 5 august, să revoce statutul de autonomie a părţii Caşmirului asupra căreia deţine controlul şi pe care o revendică Pakistanul.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus