Stiri de ultima ora

Trump îl avertizează pe Biden că nu-şi va reţine loviturile în campanie

Trump îl avertizează pe Biden că nu-şi va reţine loviturile în campanie
Economic
Donald Trump vrea să poarte o campanie "foarte agresivă" împotriva lui Joe Biden, punându-i la îndoială capacităţile intelectuale şi acuzându-l de corupţie, relatează AFP.

Un reprezentant important al Senatului, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama - "Sleepy Joe", cum l-a numit miliardarul republican - este de-acum favorit în cursa în vederea obţinerii învestiturii democrate.

Reacţia lui Trump faţă de excelenta seară de "Super Tuesday" a lui Joe Biden a oferit o mostră a încăierării care va urma.

El l-a felicitat pe "Joe" pentru "incredibila revenire", însă a sugerat, aşa cum face de săptămâni, că, în cazul în care ar ajunge la putere, va fi doar o marionetă condusă din culise de către reprezentanţi ai "stângii radicale".

Donald Trump a spus-o pe toate tonurile - el ar prefera să-l vadă pe senatorul din Vermont Bernie Sanders ieşind învingător în alegerile primare democrate.

O înfruntare cu cel care revendică ferm epitetul "socialist" - un termen foarte marcant la stânga în Statele Unite - care s-a dus în Uniunea Sovietică împreună cu soţia sa imediat după ce s-au căsătorit şi care a făcut elogiul regimului cubanez ar fi, consideră el, mult mai uşoară.

"Mă pregătisem să-l înfrunt pe Bernie, eram gata", a explicat el joi seara, subliniind, amuzat, că ar fi agitat cuvântul "comunist" la cea mai mică ocazie.

"Iar apoi a avut loc această poveste nebună", a adăugat el, evocând revenirea lui Joe Biden. "Cred că va fidificil ca el (Sanders) să revină".

Dovada faptului că miliardarul republican l-a văzut mereu - greşit sau pe bună dreptate - pe Joe Biden ca pe o ameninţare mai mare este faptul că a încercat să-l destabilizeze la sfârşitul lui 2019, cerând Ucrainei să ancheteze cu privire la fiul acestuia, Hunter Biden. Acesta din urmă a fost administrator al grupului ucrainean în domeniul gazelor naturale Burisma din perioada în care tatăl său era vicepreşedinte.

Însă un avertizor de integritate s-a amestecat, iar cazul a luat o turnură pe care magnatul în domeniul imobiliar nu a anticipat-o.

Acuzat de faptul că a "solicitat amestecul" Ucrainei în campania în vederea realegerii sale în 2020, Donald Trump s-a ales cu o procedură de destituire. Inculpat de Camera Reprzentanţilor, dominată de democraţi, el a fost achitat de Senat, majoritar republican.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus