Stiri de ultima ora

Trump arunca bursele in aer dupa ultima serie de postari pe Twitter

Trump arunca bursele in aer dupa ultima serie de postari pe Twitter
Economic
Bursa de Valori Bucuresti si bursele europene scadeau puternic in timpul zilei de luni, dupa ce presedintele american Donald Trump a amenintat China ca va mari tarifele pentru bunuri in valoare de 200 mld. dolari.

Intr-o serie surprinzatoare de postari pe Twitter, Donald Trump si-a exprimat frustrarea cu privire la ritmul negocierilor cu China si a amenintat ca va creste saptamana aceasta unele tarife de la 10% la 25%. De cealalta parte, Beijingul ar putea sa anuleze vizita oficiala la Washington a vicepremierului Liu He, potrivit South China Morning Post .

For 10 months, China has been paying Tariffs to the USA of 25% on 50 Billion Dollars of High Tech, and 10% on 200 Billion Dollars of other goods. These payments are partially responsible for our great economic results. The 10% will go up to 25% on Friday. 325 Billions Dollars....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 5, 2019

Indicele european Euro Stoxx 600 scadea cu 1,5% in prima sedinta a saptamanii. In Germania, DAX pierdea 1,8%, in Franta indicele CAC 40 scadea cu 1,9%, in vreme ce doar indicele britanic FTSE 100 rezista pe verde (+0,4%).

Bursa de Valori Bucuresti scadea per ansamblu cu 0,6%, evolutii identice fiind notate si in dreptul indicilor BET si BET-XT. Dintre actiunile lichide, Fondul Proprietatea scadea cel mai mult, cu 1,8%.

In Asia, indicele Shanghai Composite al Bursei din Shanghai a inchis sedinta de luni in scadere cu 5,5%. Bursele din Japonia si Coreea de Sud sunt inchise luni cu prilejul unor sarbatori nationale.

La ora publicarii acestei stiri, Bursa din New York nu era deschisa, insa tranzactiile futures indicau scaderi de 1,6% pe indicele S&P 500 si de 1,7% pe indicele Dow Jones.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus