Stiri de ultima ora

Tranzacţiile gazelor naturale au atins recordul de 44,3 milioane MWh

Tranzacţiile gazelor naturale au atins recordul de 44,3 milioane MWh
Economic
Tranzacţiile gazelor naturale derulate la Bursa Română de Mărfuri în primul semestru din 2017, au atins un nivel de 44,3 milioane MWh. Cifra reprezintă 71% din consumul la scară naţională din perioada respectivă.

"Considerăm că această evoluţie remarcabilă este meritul exclusiv al participanţilor la piaţă care, deosebit de constrângerile legislative, au conştientizat importanţa, rolul şi avantajele tranzacţionării într-un mediu organizat, transparent şi nediscriminator, care le-a pus la dispoziţie instrumente adecvate, create pentru ei şi adaptate permanent cerinţelor lor.”, potrivit reprezentanţilor BRM.

Aproape toţi furnizorii de gaze naturale din prezent aparţin BRM şi participă la licitaţiile organizate pe piaţa angro şi pe zona de retail.

Începând cu anul 2018, tranzicţionarea contractelor futures cu opţiuni va începe. Tranzacţiile efectuate determină participantul să livreze gazel naturale, şi să achiziţioneze în conformitate cu specificaţiile tranzacţiilor confirmate. Rezultatele şedinţei de tranzacţionare se publică pe site-ul specializat al BRM.

Articole similare :
comments powered by Disqus