Stiri de ultima ora

Toyota avertizează că s-ar putea retrage din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord

Toyota avertizează că s-ar putea retrage din Marea
Britanie, în cazul unui Brexit fără acord
Economic
Toyota Motor Corp. a avertizat că ar putea înceta producţia de maşini în Marea Britanie, în cazul în care nu va exista un acord cu Uniunea Europeană în privinţa Brexitului, alăturându-se altor producători de automobile care pub sub semnul întrebării operaţiunile lor pe insulă din cauza impasului în care se află negocierile, scrie Bloomberg.

„Dacă mediul de afaceri devine foarte dificil, desigur acele tipuri de decizii ar trebui să fie pe ordinea de zi”, a declarat Johan van Zyl, şeful european al companiei din Japonia, pentru reporterii de la Salonul Auto de la Geneva. „Sperăm însă că vom putea evita” o retragere, a precizat el.

Toyota a promis o investiţie de 240 de milioane de lire sterline în 2017 pentru a produce noua versiune a Corolla în Anglia şi pentru a-şi îmbunătăţi platforma de vehicule şi acum produce aproximativ 180.000 de maşini pe an la uzina din oraşul Burnaston.

Producătorul auto susţine că rămâne cu speranţa că Marea Britanie şi UE vor ajunge la un acord asupra termenilor Brexit, a spus van Zyl. „Dacă există un Brexit prost, va trebui să ne uităm la investiţiile viitoare”, a spus el. Producătorul auto ar putea fi nevoit să ia decizii cu privire la producerea următorului Corolla înainte ca versiunea curentă să ajungă la sfârşitul ciclului său de model în jurul anului 2023, a spus el.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus