Stiri - Editia din date de 18-09-2018

Arhiva stiri din data de:
18-09-2018 Stiri de ultima ora din

Tinerii români, campioni în Europa la securitate cibernetică

Economic
Tinerii români sunt recunoscuți în lume pentru abilitățile deosebite în domeniul IT, iar unul dintre cele mai de succes branduri de export ale României vine din zona programelor antivirus. Nu este de mirare că elevii și studenții sub 25 de ani urcă an de an pe podiumul european la securitate cibernetică.

Selecţia finală a echipei naționale care va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2018, la care pot participa elevii și studenții cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, se va desfăşura în perioada 21-30 septembrie 2018, la Bran.

Pentru al treilea an consecutiv, România va încerca să obţină un loc pe podium în cadrul acestui concurs de anvergură organizat în Marea Britanie, la Londra.

Tinerii vor participa pe parcursul celor nouă zile de bootcamp - care marchează încheierea etapei naţionale - la sesiuni de training susţinute de specialişti în domeniu.

România a fost prezentă în ultimii trei ani la Campionatul European de Securitate Cibernetică, înregistrând de fiecare data rezultate deosebite. Pentru doi ani consecutiv (2016 și 2017), echipa noastră a fost vicecampioană, ocupând locul al II-lea din cele peste 10 țări participante, printre care Austria, Elveția, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Grecia.

Echipa românilor a fost desemnată, de asemenea, doi ani la rând (2015 și 2016) ca având cea mai bună expunere a modului în care a rezolvat sarcinile din concurs.

Competiția este o inițiativă a Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA) și se derulează în conformitate cu Planul de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE.

Desfășurată la nivel internaţional, aceasta se axează pe creșterea conștientizării privind nevoia de securitate cibernetică și de cunoaștere a amenințărilor din mediul virtual și pe identificarea și atragerea tinerilor cu aptitudini deosebite către sectorul IT și securitate cibernetică.

Probele campionatului acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă și investigații. certSIGN, companie specializată în dezvoltarea de soluții de securitate cibernetică, sprijină lotul României în vederea participării la ECSC18, prin implicarea în etapele de preselecţie şi susţinând sesiuni de training în criptografie.Va recomandam sa cititi si :
03
nov.
romania pe al doilea loc in europa la securitate cibernetica
Stiinta-sanatate
Echipa României a ocupat locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică din 2017, care are loc la Malaga, Spania, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, potrivit unui...

07
iul.
bitdefender sustine echipa romaniei la european cyber security challenge 2015
IT & Media
Bitdefender, unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT la nivel global, se alatura Serviciului Roman de Informatii SRI , oferind servicii de training si consultanta echipei de...

02
nov.
romania pe locul al doilea la campionatul european de securitate cibernetica din spania
Economic
România a câştigat locul secund la Campionatul European de Securitate Cibernetică, ce a avut loc în Spania, la Malaga, a anunţat, joi, Bitdefender, a cărui echipă de experţi i a antrenat...

08
mai.
sri si cert ro vor cheltui cte 30 milioane de euro pentru proiecte europene de securitate cibernetica
Economic
​Serviciul Român de Informații SRI și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT RO vor cheltui câte 30 de milioane de euro din fonduri europene și de la...

05
mai.
peste 230 de parteneri si angajati ai bitdefender din 35 de tari se reunesc la bucuresti
Actualitate
Peste 230 de parteneri și angajați ai Bitdefender din 35 de țări se reunesc săptămâna aceasta la București la cel mai mare summit organizat de companie. Evenimentul cuprinde sesiuni complete...


comments powered by Disqus
Foto:
Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Economic:
Artilcole stiri grupate pe subiecte