Stiri de ultima ora

Teodorovici doreste un acord privind structura accizei la alcool şi regimul general de accize

Teodorovici doreste un acord privind structura accizei la alcool şi regimul general de accize
Economic
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, înainte de reuniunea ECOFIN de la Bruxelles, că îşi doreşte să se ajungă la un acord, la pachet, pe directivele privind structura accizelor la alcool şi regimul general al accizelor.

Actualizat: 17.05.2019 - 13:53

"Dorinţa noastră este să ajungem la un acord la pachet pe ambele directive, atât directiva legată de structura accizelor la alcool, cât şi regimul general al accizelor. Lucrurile sunt avansate ca şi discuţii, sperăm să fie după discuţia de azi un accept al participanţilor", a spus Teodorovici.

Întrebat dacă la masa discuţiilor rămâne propunerea României privind cantitatea maximă de alcool ce poate fi distilată în gospodăriile populaţiei, respectiv 175 litri/an, ministrul Finanţelor a precizat că sunt ţări care au altă opinie şi se va vedea care sunt argumentele.

"Sunt discuţii. Vor fi discuţii la ECOFIN, cu miniştrii de Finanţe. Sunt diferite propuneri, sunt ţări care desigur au altă opinie. Încercăm să vedem care sunt argumentele, dacă mai sunt acestea vizavi de propunerile pe care România le-a făcut. Mă bucur că şi alte state precum Ungaria şi alte state membre au înţeles şi susţin alături de noi aceste propuneri. Sper, totuşi, la final de zi, să avem un accept pe ambele directive, adică la pachet, pentru că asta a fost intenţia României. Strategia noastră de negociere ca Preşedinţie a fost aceea de a obţine un acord pe ambele directive", a mai spus Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, prezidează vineri lucrările Consiliului UE pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN).

Conform unui comunicat al Ministerului Finanţelor, pe agenda reuniunii figurează subiecte precum Directiva privind structurile accizelor la alcool şi băuturi alcoolice, Directiva privind regimul general al accizelor, impozitarea serviciilor digitale, revizuirea listei UE referitoare la jurisdicţiile necooperante, Semestrul European.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus