Stiri de ultima ora

Sute de mii de elevi trebuie să afle asta! Decizie de ultim moment a ministrului Educației

Sute de mii de elevi trebuie să afle asta! Decizie de ultim moment a ministrului Educației
Economic
Anunț important de la ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, după ce aceasta a transmis un mesaj important cu privire la orele pe care sute de mii de elevi le au de urmat în noul semestru.

Ultima ora

Participarea la ora de religie a stârnit, de-a lungul timpului, numeroase controverse în rândul părinţilor, care au cerut ca acest curs să fie eliminat. Acest lucru nu se va întâmpla, însă, după cum a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că prin noua lege a educaţiei, nu va renunţa la ora de religie, potrivit  Hotnews.ro . 

Ministrul este de părere că prin ora de religie elevii ar trebui să dobândească principiile morale.

"Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să le aibă. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să fii generos, că nu trebuie să-l ucizi pe cel de lângă tine ca ţie să-ţi fie bine, cum se întâmplă de foarte multe ori astăzi. Toate acestea ţin de ora de religie. Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale", spune ministrul Educaţiei.

Ora de religie nu mai este obligatorie din anul 2015. Studiul acesteia, însă, este obţional, iar până anul acesta, părinţii care doreau ca micuţii lor să studieze religia erau nevoiţi ca, la începutul fiecărui an, să-i înscrie la curs. Începând cu 2019, obligativitatea înscrierii anuale dispare pentru elevi. Înscrierea la ora de religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se face o singură dată, pentru toata perioada de şcolarizare sau până la schimbarea opţiunii, potrivit modificărilor făcute de fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus