Stiri de ultima ora

Supărat pe constructorii care nu respectă termenele, Cuc anunţă că va face inspecţii inopinate şi rezilia contracte

Supărat pe constructorii care nu respectă termenele, Cuc anunţă că va face inspecţii inopinate şi rezilia contracte
Economic
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţă, din nou, toleranţă zero pentru constructorii de autostrăzi care nu respectă termenele din contracte, afirmând că, de-acum încolo, nu va mai anunţa când va merge în inspecţie pe şantiere.

El le-a transmis sâmbătă că va face şi vizite neanunţate pe şantiere. Ministrul a dat ca exemplu negativ modul în care se lucrează la şantierul de pe Autostrada Sebeş-Turda, lotul 2.

L-a chemat pe constructorul grec luni la discuţii şi a precizat că va rezilia contractul dacă acesta nu se va mobiliza. Răzvan Cuc este nemulţumit şi de lucrările care se fac la Autostrada Braşov-Oradea, pe sectorul Cheţani-Câmpia Turzii.

"Unde nu sunt mobilizaţi, (constructorii - n.r.) pleacă acasă şi trei ani nu mai au ce căuta în România, le dăm certificat constatator negru şi am încheiat discuţia. Ce tot stăm atâta să le zic de fiecare dată când mă duc pe şantiere. Le-am zis că nu voi mai anunţa când plec, voi anunţa presa cu o oră jumate-două înainte să ajung pe şantier. Nu mai am de ce să anunţ dinainte", a spus ministrul.

Ulterior, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) va rezilia contractul cu firma spaniolă Copisa Constructora pentru realizarea centurii oraşului Mihaileşti şi va face în regie proprie această lucrare.

"Am chemat firma respectivă luni, este o firmă spaniolă. Intenţia noastră este de a rezilia contractul. Ei au avut termen de începere în iulie 2016 şi termenul de executare a fost de 12 luni. Nu există probleme cu exproprierile decât într-o zonă mică, care nu le afectează restul lucrărilor. Progresul lor fizic din 2016 până acum este undeva la 30%. Stadiul financiar este de 34%, deci nu sunt probleme cu plăţile din partea noastră", a spus sâmbătă directorul general al companiei, Narcis Neaga.

Potrivit acestuia, CNAIR va face lucrarea în regie proprie, fiind vorba de doar 3,2 kilometri.

"Cu această firmă am avut probleme şi la centura Târgu-Mureş. Nu au resurse financiare, nu au resurse umane şi invocă faptul că nu am plătit la zi. Însă plăţile sunt la zi. Ei invocă o clauză contractuală, o formulă de escaladare a preţurilor. Timp de 12 luni compania nu a considerat normal să aibă o formulă de actualizare a preţurilor şi, din acest motiv, nu a fost introdusă în contract. Ei şi-au asumat această situaţie şi au semnat contractul. Nu vii după trei ani să spui că nu ai formulă de escaladare a preţului când tu pe şantier ai 10-15 oameni", a continuat oficialul CNAIR.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus