Stiri de ultima ora

Studiu momondo: Doar 5% dintre români nu oferă bacșiș în vacanță

Studiu momondo: Doar 5% dintre români nu oferă bacșiș în vacanță
Economic
Studiul efectuat de echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro arată că cei mai mulți dintre români oferă bacșiș atunci când călătoresc dar aproape jumătate dintre respondenți (48%) au avut nedumeriri în ceea ce privește suma potrivită. Cei mai mulți participanți români (39%) sunt de părere că 9-10% din valoarea notei reprezintă un bacșiș bun în restaurantele de acasă, dar participanții majoritari din SUA consideră că 19-20% din prețul final ar trebui adăugat pentru calitatea serviciilor, iar 33% dintre reprezentanții Canadei obișnuiesc să lase 15-16% în plus, în restaurantele din locurile din care provin.

Prin urmare, am alcătuit o listă privind procentele obișnuite a fi lăsate în plus față de notă, pentru cele mai căutate destinații de vacanță pentru vara 2019.

Fie că vorbim despre ospătarii din restaurant, șoferul de taxi, personalul care se ocupă de curățenie sau cel care ajută la cărarea bagajelor, cultura bacșișului este diferită în funcție de țara vizitată dar sentimentul de inconfort privind suma normală în fiecare locație poate fi evitat ușor.

Chiar dacă nu și-ar dori să fie considerați prea zgârciți sau prea aroganți, în funcție de suma lăsată în plus, 57% dintre români au declarat că nu și-ar dori ca bacșișul să fie inclus automat în nota de plată într-un restaurant.

Asia și Oceania

În Australia sau Noua Zeelandă este perfect în regulă dacă clienții aleg să nu lase nimic în plus față de nota de plată, dar orice bacșiș va fi apreciat de persoana care servește masa, curăță camera, sau cară bagajele.

Cele mai vizitate locații de către români și bacșișul obișnuit:

Thailanda: Restaurant - 20 Baht; Taxi - Rotunjirea sumei; Bar sau Club - Oricât - în recipientul comun
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus