Stiri de ultima ora

STELIAN ION (USR): Ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică a fost un simulacru de audiere

STELIAN ION (USR):  Ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică a fost un simulacru de audiere
Economic
Deputatul USR Stelian Ion a declarat, astăzi, că ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică la audierea candidaţilor pentru postul de judecător la CCR a fost un simulacru de audiere.

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Comisia juridică a fost un simulacru de audiere a celor care candidează pentru funcţia de judecător la CCR. S-a observat foarte clar că preşedintele comisiei a blocat toate întrebările pe care le-a considerat incomode pentru candidatul PSD. (...) Îngrijorător este faptul că la una dintre întrebări - dacă recomandările Comisiei de la Veneţia sunt obligatorii pentru judecătorii CCR - dl Stan a răspuns cu subiect şi predicat că în opinia domniei sale judecătorii CCR nu sunt ţinuţi de aceste recomandări", a declarat Stelian Ion.

El a mai spus că ceea ce îl recomandă pe candidatul PSD pare a fi doar calitatea de şef de secţie specială, despre ale cărei acţiuni, cum ar fi faptul că a cerut dosarul Teldrum de la DNA, se ştie. "Aşadar, din punctul nostru de vedere, calitatea principală este obedienţa. E trist că se întâmplă acest lucru", a spus deputatul USR.

Stelian Ion a precizat că au fost şi încă se poartă discuţii cu PNL pentru a avea un candidat unic al opoziţiei, dar principiul USR este ca acest candidat să nu fie membru de partid.

El a reclamat timpul foarte scurt fixat de PSD pentru derularea procedurii.

Gheorghe Stan, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională (CCR) din partea Camerei Deputaţilor, a fost audiat, marţi dimineaţă, în Comisia juridică. Preşedintele comisiei, Nicuşor Halici (PSD), a permis doar câteva întrebări din partea membrilor comisiei. În răspunsurile date, Stan a susţinut că "tot ce emite MCV şi Comisia de la Veneţia sunt recomandări, deci nu au caracter obligatoriu". El a mai spus că legea fundamentală are 153 de articole, deşi Constituţia are 156 de articole.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus