Stiri de ultima ora

Standard & Poor’s reconfirmă ratingul de perspectivă stabilă al României

Standard & Poor’s reconfirmă ratingul de perspectivă stabilă al României
Economic
Agenția de rating Standard & Poor s reconfirmă rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum si perspectiva stabilă.

Vezi și: 

"Decizia agenției de rating Standard & Poor’s de a menține perspectiva stabilă a României este una corectă, care recunoaște și confirmă realitatea economică actuală a României. Această decizie reflectă atât deschiderea mea pentru dialog cât și viabilitatea măsurilor fiscal-bugetare ale Guvernului României.", apreciază Eugen Teodorovici , ministrul Finanțelor Publice.

Printre punctele forte ale României care au stat la baza deciziei agenției de rating sunt evidențiate nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe în comparație cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și menținerea perspectivelor de creștere economică.

Vezi și:

Îmbunătățirea rating-ului de țară ar putea fi luată în considerare în contextul în care agenția evaluează că se înregistrează progrese în ceea ce privește stabilitatea cadrului instituțional și în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum și în consolidarea cadrului de guvernanță.

_ _ _

Anterior, în data de 2 martie, agenţia Standard & Poor s (S&P) a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung şi scurt în valută şi monedă locală ale României la "BBB minus/A-3" şi a anunţat că perspectiva asociată calificativelor va fi anunţată în două săptămâni.

România a solicitat apel la decizia S&P privind perspectiva ratingului, iar agenţia a acceptat această solicitare. S&P a stabilit că au fost îndeplinite condiţiile pentru un astfel de apel, în concordanţă cu politicile şi procedurile agenţiei. În consecinţă, S&P se va abate de la datele de publicare a ratingurilor din calendarul pe 2019 pentru a rezolva acest apel. S&P intenţionează să rezolve această problemă în termen de două săptămâni.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus