Stiri de ultima ora

Stan: Implicarea STS în gestionarea bazelor de date legate de fiscalitate va bloca sistemul

Stan: Implicarea STS în gestionarea bazelor de date legate de fiscalitate va bloca sistemul
Economic
Fostul șef al ANAF a precizat, referitor la Centrul Național de Informații Financiare, pe care premierul l-a propus, că implicarea STS nu ar face decât ”să ne întoarcă de unde am plecat”.

”Părerea mea este că această bază de date ar trebui gestionată de ANAF și nu de Ministerul de Finanțe. Față de Ministerul de Finanțe, care deține foare putine aplicații. Implicarea STS în această problemă s-ar putea să creeze un disconfort din punct de vedere al depunerii declarațiilor de către contribuabili”, a mai afirmat Bogdan Stan.

Centrul Național pentru Informații Financiare, structură informatică ce ar urma să unifice toate bazele de date legate de fiscalitate, cu susținerea STS, va fi constituit potrivit unui Memorandum adoptat de Guvern. Scopul este de a contribui la îmbunătățirea relației cetățenilor cu administrația fiscală.

Acest Centru va fi înființat în aparatul central al Ministerului Finanțelor Publice, până la 1 septembrie 2017, prin comasarea tuturor structurilor din minister și instituțiilor subordonate cu atribuții în tehnologia informației și comunicațiilor (structuri din MFP, ANAF – aparat central și direcții generale regionale, Agenția Națională de Achiziții Publice și Comisia Națională de Prognoză).
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus