Stiri de ultima ora

SpaceX de la Elon Musk a lansat cu succes o altă rachetă reutilizată

SpaceX de la Elon Musk a lansat cu succes o altă rachetă reutilizată
Economic
Space Explorations Technologies Corp a lui Elon Musk a lansat cu succes o altă rachetă reutilizată de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, deoarece își continuă misiunea de a reduce costurile de zbor prin renovare și reutilizare, potrivit Bloomberg.com.

Lansarea, cea de-a 15-a a SpaceX, a avut în acest an un satelit de comunicaţii de mare putere pentru clienţii EchoStar Corp şi SES SA pentru orbita de transfer geostaţionar.

În misiune a fost folosit un amplificator de rachete Falcon 9, demonstrat în zbor, ceea ce înseamnă că a zburat în spaţiu înainte de a fi recuperat pentru reutilizare. Musk, directorul executiv al SpaceX, a susţinut reutilizarea pentru a reduce costurile de lansare şi pentru a câştiga un număr tot mai mare de clienţi. Racheta desfăşurată în lansarea de miercuri a fost utilizată anterior într-o misiune de resupply pentru Staţia Spaţială Internaţională în februarie.

Racheta a aterizat cu succes pe o navă maritimă de tipul droneship din Oceanul Atlantic pentru a fi reutilizată într-o altă lansare viitoare.

Elon Musk Space Exploration Technologies Corp a lansat cu succes cea de-a 14-a rachetă Falcon 9 a anului, luni, aducând compania cu un pas mai aproape de misiunile totale de 20-24 pe care le-a vizat pentru anul 2017.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus