Stiri de ultima ora

Singapore a suspendat zborurile avioanelor Boeing 737 Max

Singapore a suspendat zborurile avioanelor Boeing 737 Max
Economic
Autoritatea pentru aviaţie civilă din Singapore (CAAS) a suspendat temporar toate zborurile avioanelor Boeing 737 Max în interiorul şi în afara ţării, în urma prăbuşirii unei aeronave Boeing Max 8 a Ethiopian Airlines, în urmă căreia 157 de oameni şi-au pierdut viaţa, relatează BBC.

Acesta a fost al doilea accident grav în care a fost implicat acest model de avion în mai puţin de cinci luni.

Aeroportul Changi din Singapore este al şaselea cel mai aglomerat din lume, dar nu este clar dacă vor fi zboruri anulate.

Mai mulţi operatori aerieni şi autorităţi de reglementare din toată lumea au consemnat la sol modeul Max 8, în urma prăbuşitii din Etiopia.

Singapore ar fi prima ţară care interzice toate variantele familiei de avioane Max. Suspendarea a intrat în vigoare la ora locală 14:00 (06:00 GMT).

SilkAir, care operează şase avioane Boeing 737 Max 8 va fi afectată, ca şi China Southern Airlines, Garuda Indonesia, Shandong Airlines şi Thai Lion Air, a anunţat CAAS într-un comunicat.

Autoritatea pentru aviaţie a anunţat că lucrează împreună cu Changi Airport Grou şi companiile arriene afectate, pentru a minimiza impactul asupra călătorilor.

În Statele Unite, Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a anunţat luni companiile aeriene că modelul Boeing's 737 Max 8 îndeplineşte condiţiile de zbor, în pofida celor două accidente fatale.

Avionul Boeing Max 8 al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică, la şase minute de la decolare, în timp ce se afla în drum dinspre Addis Ababa la Nairobi. Nu au existat supravieţuitori.

În octombrie 2018, un avion Air 737 Max 8 al companiei Lion Air s-a prăbuşit în Indonezia, iar 189 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Familia de avioane Boeing 737 Max este cea mai recentă versiune a gamei de succes 737. Această familie de avioane include modelele Max 7, 8, 9 şi 10.

Până la sfârşitul lunii ianuarie, Boeing livrase 350 de avioane Max 8, dintr-un total de 5.011 comenzi.

Un număr mic de avioane Max 9 sunt deja operaţionale, în timp ce variantele Max 7 şi Max 10 vor fi introduse pe piaţă în următorii câţiva ani.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus