Stiri de ultima ora

SIFI BH Retail returnează o parte din împrumutul acordat de SIF1

SIFI BH Retail returnează o parte din împrumutul acordat de SIF1
Economic
• SIF BH Retail returnează 12,8 milioane euro către SIF1 şi împrumută alte 12 milioane euro de la SIF Imobiliare 

Consiliul de Administraţie al SIF Banat - Crişana (SIF1) a aprobat oferta SIFI BH Retail cu privire la răscumpărarea anticipată a 6.400 obligaţiuni corporative nelistate emise de respectiva SIFI BH Retail, controlată de către SIF1 prin SIF Imobiliare, se arată într-un raport al SIF-ului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La sfârşitul lunii ianuarie, SIF Banat - Crişana anunţa achiţionarea a 7.500 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 2.000 de euro ale SIFI BH Retail, operaţiune prin care SIF-ul împrumuta societatea controlată cu suma de 15 milioane de euro. Obligaţiunile au o maturitate de doi ani, cu o dobândă de 6% plătibilă anual.

Preţul de răscumpărare a fost echivalent cu valoarea nominală, astfel returnându-se 12,8 milioane de euro. În urma operaţiunii, SIF1 va rămâne în portofoliu cu un număr de 1.100 de obligaţiuni corporative ale SIFI BH Retail.

De asemenea, dobânda cuvenită SIF1 pentru perioada de patru luni se ridică la 248.284 de euro.

Societatea SIFI BH Retail a fost înfiinţată în anul 2014 şi are ca acţionar principal societatea SIF Imobiliare PLC , filială a SIF Banat - Crişana, care deţine 99,9% din capitalul social.

Tot ieri, SIF Imobiliare a anunţat că a acordat SIFI BH Retail un alt împrumut, de 12 milioane de euro, pe o perioadă de 11 luni, la o dobândă de 1%.

Amintim că SIF BH Retail este una din cele trei companii înfiinţate de SIF Imobiliare (celelalte două fiind SIFI TM Agro şi SIFI B One) în urma constituirii acesteia din urmă, în 2013, prin hotărârile CA-ului condus de Dragoş Bîlteanu, respectiv prin transferarea unor participaţii majoritare în valoare de 100,4 milioane de lei deţinute de societatea-mamă SIF Banat - Crişana la 18 societăţi cu activităţi în domeniul imobiliar.

Mai menţionăm că societatea SIF Imobiliare este un holding înregistrat în Cipru creat pentru optimizarea administrării participaţiilor din domeniul omonim, potrivit domnului Bîlteanu, care mai declara Ziarului BURSA în august 2013: "SIF Imobiliare a fost înregistrată în Cipru în urma analizei efectuate de către un consultant din grupul Big Four în ceea ce priveşte legislaţia aferentă structurilor de tip holding în diverse jurisdicţii din cadrul Uniunii Europene".
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus