Stiri de ultima ora

SIF Banat-Crisana castiga lupta impotriva lui Tudor Ciurezu la SIF Oltenia

SIF Banat-Crisana castiga lupta impotriva lui Tudor Ciurezu la SIF Oltenia
Economic
SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4) si-au impus punctul de vedere in Adunarea Generala Extraordinara (AGEA) a SIF Oltenia (SIF5), societatea cu sediul in Craiova urmand sa infiinteze un Comitet Investitional, format din membrii conducerii executive si trei angajati ai societatii de investitii, care sa controleze si sa evalueze activitatea conducerii SIF Oltenia.

De asemenea, actionarii SIF5 au decis si reducerea numarului de administratori de la sapte la cinci. O noua Adunare a Actionarilor va fi convocata pentru stabilirea componentei Consiliului de Administratie.

Nemultumite de activitatea conducerii SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au solicitat luna trecuta convocarea unei adunari a actionarilor SIF Oltenia, cerand infiintarea unui Comitet Investitional. SIF Banat-Crisana controleaza SAI Muntenia Invest, firma care administreaza SIF Muntenia.

Propunerile SIF Banat-Crisana au fost criticate Tudor Ciurezu, directorul general al SIF Oltenia, care a acuzat ca SIF Banat-Crisana ca vrea de fapt sa preia controlul SIF Oltenia.

“Concluzionam prin a atrage atentia ca modificarea Actului Constitutiv at SIF Oltenia nu are rolul de a eficientiza activitatea societatii ci, dimpotriva, se creeaza premizele transformarii SIF Oltenia intr-o entitate filiala a celor doua SIF-uri, dat find nivelul de concentrare a drepturilor de vot controlat de acestea in adunarea generala prin detinerile indirecte controlate de fondurile de investitii”, se mentioneaza intr-un raport anterior publicat pe bursa si semnat de catre Tudor Ciurezu, care a mai adaugat ca aprobarea punctelor propuse de SIF Banat-Crisana ar duce la “perturbari in activitatea societatii”.

Conducerea SIF Oltenia sustine ca grupul SIF Banat-Crisana – SIF Muntenia incearca preluarea abuziva a SIF5 folosindu-se de mai multe “vehicule investitionale” care impreuna detin 28,5% din SIF Oltenia. Vehiculele investitionale la care sefii SIF Oltenia au facut referire sunt mai multe fonduri locale de investitii printre care cele administrate de Certinvest, Star Asset Management si SAI Broker.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus