Stiri de ultima ora

Sentința în dosarul lui Dragnea va fi pronunțată pe 27 mai, în prima zi după alegeri

Sentința în dosarul lui Dragnea va fi pronunțată pe 27 mai, în prima zi după alegeri
Economic
Sentința în dosarul lui Dragnea va fi pronunțată pe 27 mai, în prima zi după alegeri

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anunţat că va pronunţa verdictul în procesul preşedintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai. Procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Actualizat: 21.05.2019 - 09:23

Judecătorii de la Înalta Curte au respins toate cererile avocaților lui Liviu în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care este judecat şi liderul PSD. Instanţa a decis respingerea excepţiei de nelegalitate a constituirii completului de trei judecători, respingerea cererilor de sesizare a CCR, dar şi cererea de amânare a procesului până după decizia Curţii Constituţionale privind completurile de trei judecători, programată pe 5 iunie. În pledoaria finală, procurorul DNA a solicitat pedepse orientate spre mediu pentru faptele de abuz în serviciu, nu spre minim, așa cum a decis prima instanță. Marian Nazat, avocatul lui Liviu Dragnea, a susţinut, în cuvântul final de la ultimul termen din apelul de la ÎCCJ, că faptele de care este acuzat clientul său fie s-au prescris, fie nu au fost săvârşite cu vinovăţie.

În prima parte a ședinței, procurorul de şedinţă din procesul lui Liviu Dragnea a anunţat, ieri, instanţa supremă, că renunţă la cele două solicitări de sesizare a Curţii Constituţionale, dar şi la cererea de schimbare a încadrării juridice pentru trei inculpaţi, instanţa luând act de aceste renunţări. După ce judecătorii au luat act de cererile DNA, aceştia au anunţat că au încheiat cercetarea judecătorească şi au dorit să treacă la pledoariile finale. În acest moment, avocaţii liderului PSD au depus o cerere cu privire la nelegalitate a constituirii completului de judecată care a dat sentinţa de condamnare pe fond.

 Această solicitare este similară cu cea depusă de Florin Iordache la Curtea Constituțională, în privința completurilor de trei judectători. Pe de altă parte, avocații lui Liviu Dragnea au invocat două excepții de neconstituționalitate și au depus o cerere de suplimentare a probatoriului. Avocații au cerut instanței să se pronunțe sau să dea un nou termen după 5 iunie, data la care CCR a amânat pronunțarea pe conflictul legat de specializarea completurilor. Procurorul DNA a cerut instanței să respingă toate cererile formulate de avocații inculpaților
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus