Stiri de ultima ora

Scandalul Boeing: Trei mari companii aeriene din China solicită compensaţii pentru menţinerea la sol a avioanelor 737 Max

Scandalul Boeing: Trei mari companii aeriene din China solicită compensaţii pentru menţinerea la sol a avioanelor 737 Max
Economic
Cele mai mari trei companii aeriene din China, Air China, China Southern şi China Eastern au depus solicitări pentru compensaţii pentru avioanele 737 Max menţinute la sol, potrivit rapoartelor de presă de stat, informează BBC.

16 afişări

Scandalul Boeing: Trei mari companii aeriene chineze solicită compensaţii pentru menţinerea la sol a avioanelor 737 Max

Autoritatea de reglementare locală a fost prima care a dispus încetarea zborurilor cu avioanele 737 Max, în urma a două accidente care au implicat avionul american. Demersul vine în ajunul unei întâlniri a autorităţilor de reglementare a aviaţiei la nivel global, care va oferi noi elemente despre avioanele în cauză. Companiile aeriene chineze caută despăgubiri pentru pierderile suferite, precum şi pentru livrările întârziate ale aparatelor 737 Max.

China operează cea mai mare flotă de aeronave Boeing 737 Max şi a fost prima ţară care a scos din funcţiune jeturile după accidentul Ethiopian Airlines 737 Max 8 din martie. Dezastrul a ucis toţi cei 157 de oameni aflaţi la bord. În octombrie, 189 de persoane au fost ucise într-un accident cu un aparat aparţinând companiei Lion Air. Ambele accidente au fost legate de un nou sistem de control al avioanelor, care a fost proiectat pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea aparatului. Săptămâna trecută, Boeing a declarat că a finalizat dezvoltarea unei actualizări de software pentru avioanele Max 737 Max. Întreaga flotă de avioane 737 Max a fost consemnată la sol din luna martie. Întâlnirea din Texas va implica 57 de agenţii din 33 de ţări, inclusiv China, Franţa, Germania şi Marea Britanie, precum şi Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus