Stiri de ultima ora

SAMSUNG ELECTRONICS: Profitul din primul trimestru va fi sub aşteptările pieţei

SAMSUNG ELECTRONICS: Profitul din primul trimestru va fi sub aşteptările pieţei
Economic
Samsung Electronics a avertizat astăzi, că va rata probabil aşteptările pieţei referitoare la profitul din primul trimestru, din cauza scăderii preţurilor cipurilor şi a cererii pentru ecranele dispozitivelor, acesta fiind un anunţ fără precedent înainte de publicarea estimărilor companiei, transmite Reuters.

Anunţul survine după ce Samsung, care este furnizor dar şi concurent al Apple, şi-a informat acţionarii, săptămâna trecută, că avansul mai slab al economiei mondiale şi cererea mai scăzută de cipuri, care reprezintă baza afacerilor sale, vor exercita presiuni asupra operaţiunilor sale din 2019, mai scrie publicaţia.

"Compania anticipează că amploarea declinului preţurilor cipurilor va depăşi aşteptările sale", a afirmat Samsung în declaraţia depusă la autorităţile de reglementare înainte de publicarea estimărilor de prifit, săptămâna viitoare.

Analiştii anticipau că Samsung va raporta un profit operaţional de 7.200 de miliarde de woni (6,4 miliarde dolari) pentru perioada ianuarie-martie, cu peste 50% sub nivelul de 15,600 de miliarde de woni obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit firmei Refinitiv SmartEstimate.

Vânzările ar urma să scadă de la 60.600 de miliarde de woni în urmă cu un an la 53.700 de miliarde de woni, potrivit estimărilor Refinitiv.

"Stocurile de cipuri cresc, iar performanţele slabe ale afacerilor cu ecrane de dispozitive, din cauza vânzărilor scăzute de iPhone-uri ale Apple, afectează profitabilitatea Samsung, a declarat Lee Won-sik, analist la Shinyoung Securities, potrivit Reuters.

Preţurile cipurilor DRAM au scăzut în medie cu peste 20% în primul trimestru, potrivit DRAMeXchange, divizie a Trendforce care urmăreşte evoluţia preţurilor cipurilor de memorie.

Daiwa Securities anticipează că divizia de ecrane a Samsung va înregistra o pierdere operaţională de 620 de miliarde de woni în primul trimestru, iar profitul operaţional al afacerilor cu semiconductori va scădea.

Potrivit analiştilor, incertitudinile provocate de tensiunile comerciale dintre Statele Unite şi China şi ritmul mai lent de dezvoltare al economiei chineze umbresc perspectivele producătorilor de dispozitive electronice.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus