Stiri de ultima ora

Salariul lui Vladimir Putin a scăzut cu mai mult de jumătate în 2018

Salariul lui Vladimir Putin a scăzut cu mai mult de jumătate în 2018
Economic
Salariul lui Vladimir Putin a scăzut cu mai mult de jumătate în 2018 faţă de anul precedent. Cea mai recentă informare financiară a indicat că, în 2018, liderul rus a obţinut 8,6 milioane de ruble (119.048,40 euro) din salariul său oficial, o pensie militară, dobânzi din economii şi câştiguri din investiţii - o reducere semnificativă din 2017, când a câştigat 18,7 milioane ruble (257.307,02 euro ), scrie Euronews.

Ziarul financiar rus, rbc.ru, a spus că salariul lui Putin în anul 2017 ar putea fi explicat prin câştigurile pe care le-a făcut dintr-un teren pe care la vândut în acel an.

Dezvăluirea, care se afişează pe site-ul Kremlinului în fiecare an, indică doar două proprietăţi sub numele lui Putin: un apartament de 77 de metri pătraţi, cu un garaj de 18 metri pătraţi, pe care îl deţine şi un apartament de 153,7 metri pătraţi, rezervat activităţilor prezidenţiale din Moscova.

Putin a raportat, de asemenea, că deţine trei maşini şi o remorcă: două Volgan GAZ M21 Sedan, o NIVA SUV şi o remorcă pentru corturi Skif, care este evaluată la 800 de euro.

Cu toate acestea, unii critici de la Kremlin, cum ar fi CEO-ul Hermitage Capital Management, Bill Browder, care a fost unul dintre cei mai mari investitori ai portofoliului străin al Rusiei, care însă a fost dat afară în 2005, contestă cifrele "oficiale".

În 2017, Browder a declarat unui comitet de justiţie al Senatului că Putin a fost "unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume", mai informează Euronews.

"Eu estimez că a acumulat 200 de miliarde de dolari (177 de miliarde de euro) din tot felul de operaţiuni de-a lungul celor 17 ani de când e la putere", a spus CEO-ul, potrivit agenţiei.

Un raport al International Consortium of Investigative Journalist, a arătat că majoritatea averei lui Putin ar putea fi deţinută în mod legal de către asociaţii apropiaţi şi membrii familiei sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus