Stiri de ultima ora

Să luăm banii înapoi . Inițiativa unui europarlamentar român

Să luăm banii înapoi . Inițiativa unui europarlamentar român
Economic
Dezbaterea este pasul al doilea din campania Să luăm banii înapoi ( Let s get the money back ) iniţiată de europarlamentar în calitatea sa de membru al Comisiei speciale din Parlamentul European care investighează scandalul Panama Papers.

Prima dezbatere a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles, având ca invitaţi specialişti Interpol, Europol, ai Comisiei Europene şi ai altor organisme legate de fraudele internaţionale. Concluziile campaniei Let s Get the Money Back vor constitui baza de elaborare a unei directive europene menite să limiteze eludarea plăţii taxelor şi frauda fiscală în UE.

Capitalul autohton nu este încurajat în Europa

În cadrul dezbaterii de săptămâna trecută, Cătălin Ivan spunea că multinaţionalele plătesc taxe foarte mici, capitalul autohton nu este încurajat în Europa, iar paradisurile fiscale trebuie să respecte nişte standarde internaţionale. În opinia acestuia, offshore-urile vor trebui să respecte nişte standarde internaţionale, să intre în acorduri internaţionale şi să permită acces la informaţii.

Tot mai multe offshore-uri sau paradisuri fiscale vor trebui să respecte nişte standarde internaţionale, să intre în acorduri internaţionale şi să ofere acces la informaţii. Nu este nimeni naiv să creadă că se va întâmpla mâine sau că marile bănci din Elveţia sau din alte zone ale lumii vor da acces foarte repede sau foarte uşor sau doar pentru că îi rugăm noi. Este nevoie de presiune internaţională, presiune inclusiv comercială din partea mai multor state în acelaşi timp, care să forţeze statele care au secret bancar să ridice acest secret bancar şi să dea acces la informaţii. Vorbim de spălarea banilor, de finanţarea terorismului, de fraudă fiscală, toate sunt procese internaţionale. Este nevoie de un efort global internaţional pentru ca aceste eforturi să aibă succes , a spus Ivan, la Bruxelles. 
dcnews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus