Stiri de ultima ora

Rușinos! Ce pensie primește Nadia Comăneci din partea României

Rușinos! Ce pensie primește Nadia Comăneci din partea României
Economic
Cea mai cunoscută gimnastă din lume, Nadia Comăneci, împlinește peste două zile (12 noiembrie), frumoasa vârstă de 57 de ani. Nadia este românca de zece care a făcut ca România să fie cunoscută pe întreg Glogul.

Ultima ora

Deşi este unul din cei mai mari sportivi ai lumii, Nadia nu beneficiază de o pensie atât de mare. Este una dintre cele mai apreciate românce, însă Nadia Comăneci primeşte din partea României o pensiei de doar 13.149 lei pe lună.

Interesant este că marea noastră gimnastă nu este prima în acest top. Veronica Cochelea (53 de ani), medaliată la mai multe ediţii ale J.O., care primeşte pensie 15.080 de lei.

Născută pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti, Nadia Comăneci a început gimnastica la şase ani. sub îndrumarea lui Bela Karolyi.

La Montreal, sportiva noastră a devenit prima gimnastă din lume care a primit 10 pe linie din partea arbitrilor.

De asemenea, Nadia Comăneci este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Pe 27 noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înaintea Revoluţiei, Nadia Comăneci a fugit în SUA, acolo unde locuieşte şi în prezent, alături de soţul său, Bart Conner, cu care are şi un copil.

Conform www.mts.ro, sortivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice sau o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori – probe olimpice are dreptul, la cerere şi cu confirmarea Ministerului Tineretului şi Sportului, la o rentă viageră.

Sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi/sau Campionatele Europene de seniori, la o probă sportivă ce a fost inclusă cel puţin o dată în programul Jocurilor Olimpice are dreptul, la cerere, la o rentă viageră.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus