Stiri de ultima ora

Rucsandra Hurezeanu: Milioane de euro din apa termală de la Herculane

Rucsandra Hurezeanu: Milioane de euro din apa termală de la Herculane
Economic
Atunci când găsești o oportunitate în afaceri, nimeni nu-ți mai poate sta în cale. Este și povestea Rucsandrei Hurezeanu, care după ce a studiat în străinătate la universități prestigioase, s-a întors în țară, unde a fondat un business cu afaceri de 3 milioane de euro, în 2015.

De profesie medic, Rucsandra Hurezeanu măr­turisește că un loc de muncă în Franța, îți dă foarte multă încredere în propriile forțe. Ea a studiat medicina și afaceri în străinătate și a lucrat mult timp în industria farmaceutică. Ani, care au pregătit-o pentru compania pe care a fondat-o în 2005. Atunci când a văzut o oportunitate într-un un ingredient aparent simplu, apa termală de la Herculane, care, acum stă la baza unui business profitabil, fiind ingredientul activ principal al produselor Ivatherm. 

Apa termală de la Herculane, la baza unui business de milioane

A demonstrat că apa termală de la Herculane este cea mai bună apă din țară pentru pielea sensibilă cu multe studii clinice, prezentate la Congresele internaționale de dermatologie. „Îmi amintesc cu plăcere cum cu doi ani în urmă, am participat ca în fiecare an la cea mai importantă întâlnire a industriei cosmetice din Franța, la Beyond Beauty Paris. Plimbându-ne printre standuri, Alain Fructus, consultantul nostru pentru cercetare și dezvoltare se întoarce brsuc incintat spre mine să-mi prezinte o doamnă în jur de 60 ani, subțirică, cochetă, așa cum sunt majoritatea franțuzoaicelor spunând «Voila c’est Franacine! cea care a făcut studiile voastre pe apa termala Herculane acum 8 ani». Francine mă ia de mână, înmărmurită și extaziată «Ce mult mă bucur că am ocazia să vă cunosc. Apa voastră termală este extraordinară, foarte bogată în minerale, extrem de particulară și de benefică pentru piele. Mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu ea. De altfel o păstrez încă în frigider!... » «Cum? O păstrați în frigider de 8 ani?», am întrebat. «Da, am făcut la un moment dat curățenie între materiale și n-am aruncat-o. Mi-am spus: Sunt sigură că voi mai lucra într-o zi cu această apă.“ O am într-un borcan pe care scrie «Eau thermale de Roumanie»“.

Succesul ca un drum

Rucsandra Hurezeanu este foarte bine organizată, face totul cu bucurie și încredere și nu lasă nimic la voia întâmplării, dovadă stă Ivatherm, care în prezent este un brand internațional comercializat în zece țări cu peste 300.000 de produse vândute anual. În România, pe piața dermo-cosmetice, Ivatherm deține 10% cotă de piață. Ea susține că succesul este un drum, nu un moment. „Atunci când ști unde vrei să ajungi, cum o vei face este doar o chestiune de timp. Asumarea de riscuri și dorința permanentă de a învăța, de a aduce schimbări progresive în organizație sunt comune cu succesul meu“, recunoaște antreprenoarea. Faptul că modelul său de business este mai puțin obișnuit, întrucât dermacosmeticele Ivatherm sunt produse în Franța, îmbinând resursele noastre naturale cu cele mai recente inovații cosmetice ale țărilor avansate, iar ulterior vândute în România, o ține mereu în mișcare. Pare lesne de înțeles, că munca îi ocupă o mare parte din timp, însă cu toate acestea ea reușește să găsească echilibrul între timpul petrecut la seviciu și cel cu familia. 

Medicii dermatologi, motorul vânzărilor Ivatherm

În opinia sa, produsul pe care-l oferi este cel mai important lucru atunci când decizi să pornești un business. „Dacă nu ai un produs bun, nu poți construi nimic pe termen lung“, explică ea. Conform spu­selor sale, medicii dermatologi au avut de la început încredere în produsele Ivatherm, fie că vorbim despre acnee, rozacee sau dermatită seboreică. Prescripțiile lor me­dicale au devenit motorul vânzărilor companiei. „Cred că am construit bine pilonii brandului. Și bineînțeles că orice succes înseamnă o echipă. Echipa cu care lucrez din 2005 vine din industria farmaceutică, cu care eram familiară“, adaugă antre­prenoarea. 

În 2016, Rucsandra Hurezeanu și-a propus consolidarea poziției pe piața din România și continuarea extinderii internaționale. În acest an, va adăuga câteva țări noi în lista de clienți, fiind în prezent în discuții cu distribuitori din mai multe țări din Orientul Mijlociu. „În același timp ne mărim permanent portofoliul de produse. Suntem într-o industrie foarte dinamică și vrem să ținem pasul cu descoperirile recente din cosmetologie, cu inovațiile și cu compe­tiția“, conchide fondatoarea Ivatherm.

„Atunci când ști unde vrei să ajungi, cum o vei face este doar o chestiune de timp.”
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus