Stiri de ultima ora

"România, Polonia şi Ungaria vor să DISTRUGĂ UE!" Ţara noastră, pusă OFICIAL alături de băieţii răi din Europa

România, Polonia şi Ungaria vor să DISTRUGĂ UE! Ţara noastră, pusă OFICIAL alături de băieţii răi din Europa
Economic
Semnal de alarmă de la Bruxelles în privinţa regimurilor iliberale din Uniunea Europeană.

Ultima ora

Proiectul european este în pericol de moarte din cauza unor adversari din interiorul şi exteriorul UE, a susţinut marţi comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, citat într-un articol publicat de Politico.eu.

El a apreciat că o aprobare rapidă a viitorului cadru bugetar multianual al UE de către liderii naţionali şi de Parlamentul European va arăta dacă Europa mai este capabilă de acţiune în faţa unor asemenea provocări.

În opinia mea, proiectul este în pericol de moarte , a spus comisarul Oettinger în timpul unui eveniment organizat marţi seară la Bruxelles de către Asociaţia federală a serviciilor de asistenţă non-statutară din Germania.

Unii din interiorul Europei doresc să-l slăbească sau chiar să-l distrugă - Polonia, Ungaria, România, guvernul Italiei , a susţinut el mai departe.

Comisarul european a mai apreciat că UE este în pericol şi din cauza unor autocraţi ce recurg la războaie şi agresiuni, menţionându-i pe preşedintele rus Vladimir Putin, pe cel turc Recep Tayyip Erdogan şi pe inteligenţii chinezi .

Mai mult, Günther Oettinger a spus că nici guvernul ţării sale, adică guvernul german, nu arată suficient entuziasm pentru UE, în special în chestiunea bugetului. În opinia comisarului european, actualul ministru de finanţe social-democrat, Olaf Scholz, este un trezorier chiar mai strict la acest capitol decât predecesorul său conservator Wolfgang Schäuble.

Oettinger, care provine din rândul creştin-democraţilor cancelarului Angela Merkel, a amintit că primul capitol din acordul de guvernare al noii coaliţii guvernamentale de la Berlin se numeşte un nou început pentru Europa .

Nu văd nimic din aceasta în actualele dezbateri de la Berlin. Absolut nimic , a insistat comisarul european pentru buget.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus