Stiri de ultima ora

România, în vizorul investitorilor străini. Companii internaţionale analizează investiţii în sectorul industrial şi logistic

România, în vizorul investitorilor străini. Companii internaţionale analizează investiţii în sectorul industrial şi logistic
Economic
Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Vestul Europei şi chiar din Asia se uită tot mai atente la România când decid să îşi extindă activitatea în regiunea Europei de Sud-Est. Acestea vizează oraşe cu o bună conexiune la infrastructura de mare viteză, respectiv oraşe cu deschidere la transportul maritim sau bine conectate la reţeaua feroviară, arată datele companiei de consultanţă imobiliară Dunwell.

În ultimii ani, în România au venit din ce în ce mai mulţi investitori din sectorul industrial şi logistic, ca urmare a dezvoltării nodurilor de infrastructură, a atragerii de capital străin, a personalului bine pregătit, cât şi a oportunităţilor de expansiune, iar prezenţa ţării noastre la târg confirmă, încă o dată, interesul ridicat.

„Am avut întâlniri cu mai multe companii specializate în sectorul industrial şi logistic şi am observat un interes crescut pentru viitoare oportunităţi de dezvoltare în România. Faţă de acum doi ani, la ultima ediţie a târgului, discuţiile au fost mult mai concrete şi cu un interes deosebit pentru anumite zone cheie ale ţării. Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Europa de Vest sau din Asia analizează piaţa locală pentru viitoare investiţii şi ne aşteptăm ca nume noi să intre in România în perioada următoare”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.

Calea ferată şi accesul portuar fac din România o destinaţie pentru companiile asiatice care îşi doresc o prezenţă la nivel european, iar ţara noastră dispune de o bună conexiune către Vest, mai arată specialiştii Dunwell.

„Am purtat discuţii cu mai multe companii din Asia - din India, centrele de business din Hong-Kong sau Shanghai - toate interesate de investiţii în România datorită conexiunii facile atât la transportul feroviar, cât şi accesului portuar. Constanţa ar putea deveni un real pol de business pentru aceşti investitori în anii următori, investiţiile de aici fiind realizate în special de companiile asiatice care ţintesc o prezenţă europeană mai puternică”, a punctat, la rândul său, Daniel Cautiş, managing partner Dunwell.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus