Stiri de ultima ora

Restructurări masive la Boeing - Americanii vor să renunţe la 4.000 de posturi

Restructurări masive la Boeing - Americanii vor să renunţe la 4.000 de posturi
Economic
Americanii de la Boeing vor să renunţe la 4.000 de posturi din cadrul diviziei de avioane comerciale până la jumătatea anului, ca parte dintr-un program mai amplu de restructurare şi de reducere a costurilor, scrie Bloomberg.

Producătorul american de avioane nu a anunţat deocamdată disponibilizări "involuntare". Marc Birtel, purtătorul de cuvânt al Boeing, a spus că 1.600 de persoane vor pleca după ce au ales asta în mod voluntar în cadrul unui program anunţat luna trecută, iar alte 2.400 de poziţii fie sunt vacante fie vor fi desfiinţate prin atribuire.

Divizia de avioane comerciale a Boeing, de care depinde 68% din profitul Boeing, renunţă de asemenea la o parte din structura executivă, pentru a crea ”o organizaţie mai focalizată şi care poate răspunde mai rapid cerinţelor din piaţă”, potrivit purtătorului de cuvânt.

Eforturile de schimbare în cadrul diviziei comerciale a companiei vin şi în urma dorinţei CEO-ului Dennis Muilenburg, care doreşte să îşi lase amprenta la Boeing. El a mai folosit astfel de măsuri de reducere a cheltuielilor pentru a creşte profitul într-o eră de cheltuieli limitate, în calitate de şef al diviziei de apărare a Boeing.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus