Stiri de ultima ora

Repatrierea aurului, discutată miercuri de Curtea Constituţională

Repatrierea aurului, discutată miercuri de Curtea Constituţională
Economic
Propunerea inuiţiată de Liviu Dragnea privind repatrierea a 95% din rezerva internaţională de aur a României va fi discutată miercuri de Curtea Constituţională, instituţie care se va pronunţa şi asupra contului individual de economii Junior Centenar.

"Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în ţară. Dacă vă aduceţi aminte, ministrul Economiei Bădălău, întrebat fiind ce o să faceţi cu aurul României, o să facem ghiuluri şi inele, asta a declarat domnul Bădălău şi noi nu vrem ca aurul din rezerva naţională a României să încapă pe mâinile lui Bădălău, Vâlcov, Dragnea, ca băieţii ăştia să facă ce vor cu acest aur, eventual să-l transforme, aşa cum a declarat domnul Bădălău, în ghiuluri şi inele", a afirmat Orban.

Curtea Constituţională a României (CCR) discută de asemenea sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 104/2018 privind implementarea Programului guvernamental "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar".

Şeful statului a trimis, la finalul lunii aprilie, la CCR, sesizarea de neconstituţionalitate faţă de acest act normativ.

"Prin conţinutul lor normativ, unele dintre dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 104/2018, integrate în totalitate în legea de aprobare adoptată de Parlament, contravin art. 1 alin. (5), art. 44 şi art. 52 din Constituţie", spune şeful statului în sesizare, arătând că a primit această lege de la Parlament pe 10 aprilie în vederea promulgării.

El precizează că în jurisprudenţa constantă a CCR s-a statuat că viciile de neconstituţionalitate ale unei ordonanţe sau ordonanţe de urgenţă emise de Guvern nu pot fi acoperite prin aprobarea ei prin lege de către Parlament.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus