Stiri de ultima ora

RBS a intrat în grupul sucursalelor de bănci străine

RBS a intrat în grupul sucursalelor de bănci străine
Economic
Britanicii de la RBS operează de luna aceasta în România în regim de sucursală, noua denumire oficială fiind The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala România (RBS România).

Succesoarea fostei ABN Amro, intrată pe piaţa locală în urmă cu circa 18 ani, a hotărât să-şi restrângă aria de activităţi la serviciile furnizate companiilor şi clienţilor instituţionali (tranzacţii bancare şi operaţiuni de trezorerie). Managementul RBS România afirmă că transformarea băncii locale în sucursală nu va afecta oferta pentru clienţii corporate, ba dimpotrivă.

Luna aceasta ar trebui să se încheie transferul portofoliului de retail către UniCredit. Schimbarea de statut juridic a RBS România implică, între altele, desfiinţarea consiliului de administraţie.

Echipa de conducere este formată din Henk Paardekooper - director general, Sridhar Cadambi - director executiv pe operaţiuni, Birgit Baehr - director executiv pe risc, şi Ştefan Soos - director executiv pe financiar. Cu RBS numărul sucursalelor de bănci străine ajunge la 10.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus