Stiri de ultima ora

Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu averea fostului patron Rompetrol

Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu averea fostului patron Rompetrol
Economic
Au trecut patru ani de la moartea fostului patron Rompetrol. Pe de o parte moștenitorii săi încă dezbat problema împărțirii averii, iar pe de altă parte băncile încearcă să-și recupereze banii de la firmele milionarului.

Ultima ora

Deşi băncile au dat în judecată familia milionarului pentru a-şi recupera banii de pe creditele luate de afacerist înainte să moară, acestea ar putea fi puse, de fapt, pe lista de aşteptare.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au sesizat Curtea Supremă să stabilească dacă bunurile familiei Patriciu pot fi executate silit, atâta vreme cât averea nu e împărţită definitiv. 

La patru ani de la moartea lui Dinu Patriciu, nu s-au liniştit apele în familia sa, împărţită în două încă de pe vremea în care milionarul trăia. Pe de o parte moştenitorii săi încă dezbat problema împărţirii averii, iar pe de altă parte băncile încearcă să-şi recupereze banii de la firmele milionarului. 

Pe lângă imobile, afaceri şi terenuri, milionarul a lăsat moştenire şi multe datorii pe care instituţiile bancare vor să le recupereze. Zeci de dosare de executare silită au fost deschise de instituţiile bancare în instanţă. Multe dintre ele au fost contestate de membrii familiei, dar fără succes. Salvarea, cel puţin temporară, a averii lui Patriciu vine chiar de la judecători. 

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au hotărât să sesizeze ÎCCJ pentru a stabili dacă există posibilitatea executării silite a bunurilor familiei lui Patriciu de către bănci, atâta timp cât nu au fost stabilite cu exactitate cotele succesorale care revin fiecărui membru în parte. 

Omul de afaceri Dinu Patriciu, decedat în vara lui 2014, a surprins pe toată lumea când şi-a propus, în plină criză economică, să dezvolte o reţea cu 1.000 de magazine de cartier şi 2.000 de magazine mobile. 

Ana şi Maria Patriciu, fiicele fostului patron al Rompetrol Dinu Patriciu, decedat în 2014, precum şi a doua soţie a acestuia, Dana Rodica Patriciu, au fost condamnate la prima instanţă de către Tribunalul Bucureşti la plata a peste 200 milioane dolari către Ministerul Finanţelor Publice, bani reprezentând celebra creanţă petrolieră a statului român asupra Libiei lui Muammar Gaddafi, recuperată de Rompetrol la începutul anilor ’90 şi despre care statul consideră că ar fi trebuit vărsată integral la buget. 
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus