Stiri de ultima ora

Raiffeisen Bank lanseaza plata cu telefonul: ce trebuie sa stie clientii bancii

Raiffeisen Bank lanseaza plata cu telefonul: ce trebuie sa stie clientii bancii
Economic
Raiffeisen Bank lanseaza RaiPay, aplicatia Android prin care clientii sai pot plati contactless cu telefonul la comercianti. RaiPay permite adaugarea, prin NFC, a cardurilor Raiffeisen Bank de debit sau de credit si realizarea platilor la POS, inclusiv a platilor in rate fara dobanda.

„Telefonul mobil a devenit, pe rand, camera foto, computer, televizor, iar acum vedem cum preia si functia de card bancar. Tehnologia evolueaza, iar comportamentele clientilor se schimba, inclusiv atunci cand vine vorba de plati. De astazi, clientii Raiffeisen Bank vor putea plati cu telefonul, la POS. Simplu, rapid si la fel de sigur ca atunci fac o plata cu cardul. RaiPay vine natural sa completeze suita de aplicatii digitale lansate anul acesta, dupa ce, din luna mai, le-am prezentat clientilor nostri noile aplicatii de internet si mobile banking”, a spus Steven van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank Romania, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

Aplicatia RaiPay a fost dezvoltata la nivelul grupului Raiffeisen Bank International si va fi disponibila si clientilor din alte trei tari, respectiv Cehia, Bulgaria si Serbia. RaiPay este o aplicatie de sine statatoare, dedicata clientilor care au smartphone-uri cu sistem de operare Android, cel putin versiunea 5.0.

Astfel, Raiffeisen Bank Romania devine a treia banca din Romania care isi lanseaza propria solutie de plata cu telefonul, dupa Banca Transilvania si ING Bank. Tot luna aceasta este asteptata si lansarea George Pay, solutia dezvoltata de BCR.

RaiPay: cum pot plati clientii Raiffeisen Bank Romania cu telefonul

Pentru a putea plati cu telefonul, utilizatorii RaiPay au de urmat trei pasi: descarca aplicatia din Google Play Store, adauga cardurile, de debit ori de credit, de persoana fizica sau juridica, si pot incepe cumparaturile. Cei care au un card de cumparaturi Raiffeisen Bank pot face inclusiv plati in rate fara dobanda, direct cu telefonul.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus