Stiri de ultima ora

Radu Fertonea, Paid Analytix: Noile tehnologii trebuie adoptate cu pasi mici. Companiile trebuie sa aiba maturitatea sa spuna "nu" atunci cand este cazul

Radu Fertonea, Paid Analytix: Noile tehnologii trebuie adoptate cu pasi mici. Companiile trebuie sa aiba maturitatea sa spuna nu atunci cand este cazul
Economic
Implementarea noilor tehnologii in industria financiara, precum cele ce tin de inteligenta artificiala (AI), trebuie adoptate in etape succesive si care sa introduca treptat schimbarile in sistem, o revolutionare peste noapte a unui mediului deja existent nefiind mereu solutia optima, spune Radu Fertonea, fondator Paid Analytix.

“Din experienta noastra, adoptarea cu pasi mici a noilor tehnologii este aproape mereu o solutie mai buna decat o schimbare revolutionara. Trebuie sa ne gandim ca o tehnologie sau un produs nou are nevoie de oameni ‘pe teren’, care sa il vada functionand si care sa aiba incredere ca este ceva ce functioneaza. Companiile trebuie sa aiba maturitatea sa spuna ‘nu’ atunci cand este cazul si sa nu adopte o tehnologie doar pentru ca anumiti competitori fac acest lucru. Este o problema cand ajungi sa faci ceva doar pentru ca ‘toata lumea o face’”, a declarat Radu Fertonea, in cadrul conferintei Future Banking.

Fertonea considera ca bancile trebuie sa invete sa colaboreze daca isi doresc sa poata adopta cu succes si in timp util noile tehnologii din industria financiara.

“Din experienta mea, este dificil ca o entitate sa poata rezolva singura o problema cand vorbim de tehnologii emergente. Prevenirea fraudelor financiare, de exemplu, nu poate fi rezolvata de un singur jucator; marile companii, in special bancile, trebuie sa puna la comun datele pe care le au, sa contribuie, iar in final toata lumea va beneficia de pe urma acestui model colaborativ”, mentioneaza Radu Fertonea.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus