Stiri de ultima ora

PSD pune tunurile pe Mugur Isărescu

PSD pune tunurile pe Mugur Isărescu
Economic
Social-democrații dau vina pe guvernatorul BNR pentru creșterea prețului euro, sugerând că îl vor schimba din funcție. În vizorul PSD au intrat și Ionuț Dumitru (președintele Consiliului Fiscal) sau Bogdan Chirițoiu (președintele Consiliului Concurenței).

Actualizat: 28.01.2019 - 16:33

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a anunțat că OUG 114, cunoscută drept ”ordonanța lăcomiei”, nu va fi modificată sau abrogată. Discuțiile despre acest subiect i-au prilejuit lui Vâlcov un atac la adresa guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Întrebat despre posibilitatea ca Mugur Isărescu să primească un nou mandat la conducerea BNR, Vâlcov a sugerat că acest lucru nu se va întâmpla: ”Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”. În context, el a cerut BNR să dea dovadă de patriotism. ”Fibra este patriotică, nu naționalistă. Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioți. Interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR”, a comentat Vâlcov.

”Am luat în considerare tentativele de presiune ale băncilor, dar nu îmi dau seama dacă și BNR are o coadă băgată, din neștiință sau rea-voință”, a spus Vâlcov. ”BNR este responsabilă de fluctuația cursului și e datoria ei”, a adăugat consilierul premierului.

Articole similare :
comments powered by Disqus