Stiri de ultima ora

Protest 10 august: Ce trebuie să faci dacă primeşti gaze lacrimogene în faţă. Nu folosi apă. Sfatul unui şef de galerie

Protest 10 august: Ce trebuie să faci dacă primeşti gaze lacrimogene în faţă. Nu folosi apă. Sfatul unui şef de galerie
Economic
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat manifestaţia de protest din Piaţa Victoriei, pe 10 august, la care sunt anunţate să participe un milion de persoane.

Ultima ora

Jandarmeria Română  se aşteaptă ca protestul de astăzi din Piaţa Victoriei să degenereze. Oficialii jandarmeriei au declarat că  nu vor accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială, a ordinii de drept sau a ordinii constituţionale.

Participanţii sunt îndemnaţi să se delimiteze de incitările la violenţă care au apărut în ultimele zile în spaţiul public. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că dispozitivul de la protestul din faţa Guvernului va fi dimensionat în mod gradual în funcţie de numărul de participanţi din Piaţa Victoriei.

Sfatul unui şef de galerie de fotbal care a intereacţionat în nenumărate rânduri cu forţele de ordine este următorul. Dacă aţi încasat gaze lacrimogene, nu beţi şi nu vă spalaţi cu apă, sufocarea se amplifică, iar arsurile de pe faţă devin din ce în ce mai puternice. Cel mai bun remediu e laptele: gargară (nu îngiţiţi) şi clătirea feţei.

Articole similare :
comments powered by Disqus