Stiri de ultima ora

Proiectul de lege privind starea de alertă a fost amendat masiv în Comisia juridică a Senatului

Proiectul de lege privind starea de alertă a fost amendat masiv în Comisia juridică a Senatului
Economic
Proiectul de lege privind starea de alertă, transmis ieri de Guvern Parlamentului, a fost amendat masiv în Comisia juridică a Senatului, dar a primit raport de admitere care urmează să fie supus votului plenului în cursul zilei de azi, transmite G4media.

Una dintre modificările esenţiale aduse proiectului de lege este că impunerea stării de alertă va trebui să fie încuviinţată de Parlament în termen de trei zile. Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Şerban Nicolae.

"Când starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, măsura se supune încuviinţării Parlamentului. Parlamentul se pronunţă în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în termen de trei zile de la data solicitării de încuviinţare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviinţare, starea de alertă încetează de îndată. Dispoziţiile prezentului alineat se aplică în mod corespunzător şi în cazul prelungirii stării de alertă", se arată în amendamentul propus de Şerban Nicolae şi votat de senatorii jurişti.

De asemenea, tot în Comisia juridică a Senatului a fost eliminat întregul capitol 3 al proiectului de lege, secţiune care modifica OUG 21/2004 - actul normativ care, în prezent, reglementează starea de alertă.

Ce propunea Guvernul în proiect la capitolul 3:

Capitolul 3 - Modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare

Art. 59 - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 361 din 26 aprilie 2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus