Stiri de ultima ora

Proiectele tehnice pentru autostrada Transilvania, Ogra- Câmpia Turzii vor fi aprobate în perioada următoare

Proiectele tehnice pentru autostrada Transilvania, Ogra- Câmpia Turzii vor fi aprobate în perioada următoare
Economic
Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au întâlnit cu antreprenorii celor trei loturi de autostradă, între Ogra şi Câmpia Turzii, pentru a stabilii ultimele detalii privind proiectele tehnice în vederea construcţiei celor aproximativ 37 km de autostradă.

Constructorii a circa 37 de kilometri din autostrada Transilvania, Câmpia Turzii - Ogra, angajează sute de muncitori pentru a finaliza cele trei loturi în termenul stabilit la încheierea contractelor. Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-au declarat că documentaţia tehincă pentru construcţia celor trei loturi de autostradă sunt verificate de proiectacţi şi specialiştii CNAIR. „Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avizat proiectul tehnic pentru lotul 1 din autostrada Ogra-Câmpia Turzii. Documentaţia tehnică pentru lotul 2 va fi aprobată în următorul Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR. Proiectantul încă nu a predat documentaţia pentru lotul 3. După avizarea proiectelor tehnice urmeză obţinerea autorizaţiei de construcţie”, ne-au declarat oficiali din cadrul CNAIR. Conform termenelor stabilite, lucrările de construcţie a celor 37 km de autostradă se vor finaliza la sfârşitul lunii septembrie 2017. 

Între timp, procesul diagnostic arheologic intruziv pe traseul întregii porţiunii de autostradă între Ogra şi Câmpia Turzii s-a finalizat. Pe aliniamentul acestei porţiuni de autostradă au fost mai multe situri arheologice descoperite. Descărcarea arheologică a fost realizată doar de anumite instituţii publice abilitate (muzeu, institut de arheologie, universitate) cu echipe formate din mai mulţi muncitori şi utilaje. Constructorii au pus la dispoziţie tot ce înseamnă logictică, muncitori necalificaţi, utilaje şi materiale. Firmele de construcţii nu pot demara lucrările pentru cei 37 km de autostradă până termina descărcarea arheologică. 

Constructorii cumpără materiale

Conform termenelor contractuale stabilite cu oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, asocierea Astaldi SPA - Max Boegl Romania SRL - Astalrom SA - Consitrans SRL, constructorul lotului de autostradă Iernut - Cheţani (17,9 km), începe lucrările pe primii şapte km. „Am început să negociem contractele pentru achiziţia materialelor de construcţie necesari celor 17,9 km de autostradă, între Iernut şi Cheţani. Cumpărăm nisip, pietriş, cribluri, agregate pentru betoane, balast pentru fundaţie, ciment şi grinzi pentru poduri”, preciza reprezentantul antreprenorului italian Astaldi SPA, Cristian Becheru. Totodată, constructorii autostrăzii Transilvania, porţiunea aflată între Ogra şi Câmpia Turzii, au demarat procedurile de relocare a utilităţilor. Oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ne-au precizat că nu se lucrează fără autorizaţie de construcţie pe loturile din autostrada Transilvania. Tronsonul Târgu Mureş-Ogra, lot 2 în lungime de 10,1 km este în execuţie, iar stadiul fizic în acest moment este de aproximativ 10%.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus