Stiri de ultima ora

PRESEDINTELE TURCIEI: and #39; and #39;Turcia nu mai poate primi un nou val de migranţi din Siria, Europa va suporta impactul and #39; and #39;

PRESEDINTELE TURCIEI:   and #39; and #39;Turcia nu mai poate primi un nou val de migranţi din Siria, Europa va suporta impactul and #39; and #39;
Economic
Turcia nu mai poate primi un nou val de migranţi din Siria, a afirmat duminică preşedintele turc Tayyip Erdogan, avertizând că ţările europene vor suporta impactul unui astfel de flux dacă violenţele din nord-vestul Siriei nu vor fi oprite, transmite Reuters.

Turcia găzduieşte în prezent aproximativ 3.7 milioane de refugiaţi sirieni, cea mai mare populaţie de refugiaţi din lume, şi se teme de un nou val de refugiaţi din regiunea Idlib.

Forţele siriene şi ruse au intensificat bombardarea unor ţinte din Idlib, regiune pe care preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a angajat că o va recuceri, ceea ce a declanşat un nou val de refugiaţi către Turcia.

Prezent duminică seara la un eveniment în Istanbul, Erdogan a afirmat că peste 80.000 de oameni se deplasează dinspre Idlib către Turcia. Acesta a afirmat: "Dacă violenţele împotriva oamenilor din Idlib nu se opresc, acest număr va creşte chiar mai mult. În acest caz, Turcia nu va mai suporta singură această povară a migranţilor. Impactul negativ al presiunii la care vom fi supuşi va fi ceva care va fi suportat de toate naţiunile europene, în special de Grecia", adăugând că repetarea crizei migranţilor din 2015 va fi inevitabilă.

El a mai spus că Turcia face tot posibilul pentru a opri bpmbardamentele ruseşti în Idlib, adăugând că o delegaţie turcă va merge luni la Moscova pentru a discuta despre Siria. Erdogan a subliniat anterior că va deschide porţile către Europa, dacă Turcia nu va primi un sprijin mai mare pentru găzduirea refugiaţilor.

Agenţia pentru refugiaţi a ONU a promis peste 3 miliarde de dolari pentru susţinerea refugiaţior şi 50.000 de locuri pentru transferarea acestora. Aceste afirmaţii au fost făcute în cadrul unui forum global referitor la refugiaţi. Dar Erdogan, care a participat la forum, a spus că este insuficient.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus