Stiri de ultima ora

Premieră la nivel mondial! Țara în care transportul public devine gratuit din 2019

Premieră la nivel mondial! Țara în care transportul public devine gratuit din 2019
Economic
Această țară a anunțat că începând din 2019 transprtul în comun va deveni gratuit, iar tarifele pentru cei care călătoresc cu trenul, tramvaiul sau autobuzul vor fi eliminate în totalitate. Decizia este o premieră la nivel mondial.

Ultima ora

Noul guvern din Luxemburg a anunţat că va elimina plata transportului în comun pe teritoriul ducatului începând din vara anului 2019, informează The Independent, potrivit Adevarul.

Măsura se va aplica atât pentru luxemburghezi, cât şi pentru cei care se află în vizită şi care vor alege să călătorească cu trenuri, tramvaie sau autobuze.

Luxemburg are unul dintre cele mai mici tarife pentru transport din lume. Un bilet de călătorie valabil pentru două ore şi cu care poţi călători pe orice mijloc de transport, costă 2 euro. 

Măsura are scopul de a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun şi renunţarea la maşinile personale, în condiţiile în care ambuteiajele în trafic reprezintă o problemă

Totuşi,  această decizie nu este agreată de toată lumea, mai ales că ar putea duce la o înrăutăţire a condiţiilor de călătorie. 

Articole similare :
comments powered by Disqus